FORSIDEN - BLOGG - STUDIER - KULTUR - FOTOGALLERI - ANBEFALINGER - DIVERSE

FILM: BATTLE ROYALE

29.08.2012 @ 19:36 i FILMER 0 kommentarer


 JAPANS VERSJON AV "THE HUNGER GAMES"

 Tenk at du er på en buss på klasstur og våkner opp på en øde øy hvor klassen din har blitt valgt ut til å delta i "Battle Royale" et  overlevelsesprogram, hvor den eleven som overlever vinner og får dra hjem igjen i live. Forhåpentligvis.

 Historien minner mye om den amerikanske "The Hunger Games" som baserer seg på mye av det samme, noe som skapte noen  reaksjoner når Hunger Games kom. "Battle Royale" filmen er basert på boken med samme navn av Koushun Takami som kom i  1999 og filmen i 2000 med Kinji Fukasaku som director. I likhet med "The Hunger Games" er "Battle Royale" en straff. Ungdom  har mistet respekten for de voksne, og en lærer har fått nok av elever som ikke viser respekt og skulker skolen uten grunn i ren  protest. Læreren melder på klassen han ikke er fornøyd med, og spillet er i gang. I hovedrollen finner vi Tatsuya Fujiwara kjent  som Light i Death Note filmene, som studenten Shuya som akkuratt har mistet faren sin som tok selvmord. Han befinner seg  plutselig på en øy hvor han ikke kan stole på noen, hvor noen klassekamerater vil være venner og noen vil drepe, men  ingen  kan rømme. På tre dager må det kåres en vinner, ellers så sprenges alle til døde.  

"Battle Royale" er en dyster film, men en tankevekker om hvor farlige mennesker kan være, men også om et samfunn som er helt ute av kontroll. 
Både filmen og boken den er basert på er blitt bestselgere og klassikere, og en film som mange vestlige også har kjennskap til. Filmen har vært forbudt i lang tid i USA pga. skolemassakeren i Columbine, men ble tillatt når "The Hunger Games" kom. Filmen har en del brutale og til tider ekle scener, men den er over 10år gammel, noe som ikke gjør det like reelt som f.eks "The Hunger Games".

Filmen får terningkast 4. Den passer for folk som vil ha action, spenning og likte "The Hunger Games". Filmen spilles en del på klisjeer, og det trekkes litt ned for å fokusere på historien til alle de 40 elevene i klassen og tilbakeblikk istedet for å drive historien fremover. Det er også masse kjærlighetshistorier som går parallelt med hovedhandlingen, for de som liker det. Men absolutt en film som kan være greit å ha sett, mye fordi den er kjent og man kan dra paralleller til "The Hunger Games". Hvilken av de to filmene som er best, er subjektivt. Noen foretrekker den ene, noen den andre. For dere som ikke er så fan av film, men heller vil lese boken (som sikkert er mye bedre) så er den verdt å skjekke ut, og kan finnes i de fleste bibliotek/bokhandlere i Norge. Tror det fins en norsk utgave, men den er ihvertfall på engelsk. 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

 • Velkommen til KKJ, en blogg om Asia, mer konkret Kina, Korea & Japan (derav KKJ).

  Her kan du finne diverse innlegg om landene, alt fra bilder, språk, musikk, bøker, fakta og mye mer, samt følge livet mitt som asiastudent.

  For å lese mer om personen bak bloggen klikk her.
  Legg til som venn på blogg.no
 • OM: Asiatisk språk & kultur
  STARTET: #.August 2012
  ADMIN: Martha (19)
  HEADER: Martha @ KKJ
  DESIGN: Nerdie.me & KKJ

  Jeg kan kontaktes endten i innboksen på blogg.no, i kommentarfeltet eller ved å sende mail til KKJ-blogg@hotmail.com.
 • Oversikt over innhold på bloggen:

  FORSIDEN
  + Hovedsiden til bloggen med alle innlegg

  BLOGG
  + Innlegg om livet som asiastudent

  STUDIER
  + Lær Kinesisk, Koreansk & Japansk
  + Tips for å lære seg språk
  + Muligheter for å studere asiatisk kultur
  med mer....

  KULTUR
  + Fakta & info om landene
  + Diverse reisetips
  + Asiatisk matlaging
  + Videoer og nyttige linker
  med mer....

  GALLERI
  + Bilder av asiatiske ting
  + Bilder av Kina, Korea og Japan
  + Diverse andre bilder

  ANBEFALINGER
  + Bøker & forfattere
  + Manga & Anime
  + Dramaserier & filmer
  + Musikktips (K-pop, J-rock ++)
  + Spisesteder & butikker med mer....

  DIVERSE
  + Testing av asiatiske produkter
  med mer....

NYESTE INNLEGG

LINKER

ANNONSER

KATEGORIER

ARKIV

KOMMENTARER

OPPHAVSRETT

Blogg.no leverer teknologien bak KKJ.blogg.no.

Bloggen skrives av Martha/KKJ og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.
hits